Неделя, 07 Мар 2021
    
Бургас

Живко Табаков сигнализира за компрометиран канал на Северния плаж

  01.12.2020 11:47  
Живко Табаков сигнализира за компрометиран канал на Северния плаж

Георги РУСИНОВ

 

Общинският съветник и председател на комисията по туризъм към Общински съвет – Бургас днес сигнализира пред медии, че каналът, който трябва да отвежда дъждовните води от Морската градина в морето е компрометиран.

„Каналът е заустен е в морето, но на практика водите се изливат на самата пясъчна ивица. Той е от години наред компрометиран. От години наред всички като бургазлии виждаме, че това руши туристическия имидж на Бургас. Много от институциите не са намерили решение на този проблем“, заяви той.

Според него именно днес общинските съветници имат възможност да отправят редица въпроси към съответните министри и директори, отговарящи за съоръжението. Днес ще се проведе спешна сесия на Общински съвет – Бургас на тема застрашаващата криза от безводие.

„Това, което очакваме от институциите е да възложат проверка, да изградят това, което е необходимо и да бъде поправена компрометиращата тръба, която руши имиджа на Бургас“, завърши той.


Анкета

Притеснявате ли се от нов пик на COVID-19?


Резултати

Мнения

Мнения
Празни заведения – пълни улици
  04.12.2020 17:06      

Като гледам, цифрите в ежедневните бюлетини не спадат драстично, а уж до 21 дни трябваше да видим разлика от новите мерки.