Вторник, 02 Мар 2021
    
Бургас

Преиздаване на изгубен инвалиден стикер вече ще струва 6 лева

  30.11.2020 11:07  
Преиздаване на изгубен инвалиден стикер вече ще струва 6 лева

Има съмнения за злоупотреби

 

Георги РУСИНОВ

 

6 лева ще струва преиздаването на инвалиден стикер в Община Бургас. Това предвиждат промени в новата наредба, която урежда паркирането на хората с увреждания. Андрей Рунчев от ОП „Транспорт“ обясни пред репортер на „Черноморски фар“, че промените се налагат, тъй като случаите на преиздаване на карти зачестявали, а това коства средства.

„Първата е безплатно. Имали сме случаи, идват хора 3-4 пъти в годината, все ги губят, крадяли им ги. Предполагам, че в такива случаи е възможно да става въпрос и за злоупотреба. Така едната карта може да се ползва в някое друго населено място“, поясни Рунчев.

Затова се въвежда и гореспоменатата такса. По закон ОП „Транспорт“ няма как да откаже преиздаването им, уточни директорът.

От известно време се заговори за електронен регистър, който много ще улесни работата на администрацията, а и ще помогне за по-добър контрол.

„В момента покрай тази пандемия сме го стопирали като реализация. Като вариант иначе има нагласи и стратегии да се направи, но сега не е времето“, каза той.

Общински съвет – Бургас гласува промените на сесията за ноември.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Доц. д-р Хюсеин Йеменджиев: Надявам се уредът ни за измерване на качеството на водата да се произвежда серийно
  29.11.2020 18:49      

Преподавателят във ВХТИ, заедно с колегата си проф. Валентин Ненов, са създатели на уникалното устройство