Понеделник, 27 Дек 2021
    
Бургас

ПЕТ скенерът в бургаското Онко вече работи

  28.11.2020 09:40  
ПЕТ скенерът в бургаското Онко вече работи

Изследванията с новия и единствен по рода си у нас ПЕТ скенер в общинския “Комплексен онкологичен център" вече са факт. Дълъг и труден път, но пък надежда за много хора, написа във фейсбук страницата си кметът Димитър Николов.

С тази техника за позитронно-емисионна и компютърна томография лекарите ще могат много по-рано да откриват метастази и рецидиви, както и да проследяват по-адекватно резултатите от химио- или лъчетерапията при онкоболни пациенти.

Вече е открит и телефон за записване за изследване - 056/87 66 76.

С тази апаратура Отделението по нуклеарна медицина в общинския „Комплексен онкологичен център – Бургас” става най-добре оборудваното от технологична гледна точка.

Благодарение на детайлното и точно изследване, медицинските специалисти могат да назначат най-точното и подходящо лечение и впоследствие да проследят ефекта от него. Методът на работа е напълно безопасен и без странични ефекти за болните.

Благодаря на всички лекари, физици и специалисти, които участваха в този дълъг процес. Това е инвестиция, която има огромен смисъл за най-важното: ранното откриване на заболяване и спасяването на човешки животи, пише още кметът.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
 Млад мъж, спасен в Ковид-реанимацията на УМБАЛ Бургас: подценявах опасността
  28.09.2021 11:08      

Пореден успех в лечението на пациенти с Ковид-19 отбеляза реанимацията на УМБАЛ Бургас. Мл