Събота, 06 Мар 2021
    
Бизнес Бургас

Търговци: Обектите ни ще работят, но кой ще купува

  27.11.2020 19:33  
Търговци: Обектите ни ще работят, но кой ще купува

Георги РУСИНОВ

 

2020-а се оказва фатална за почти всеки бизнес, засегнат от строгите мерки от март насам. Хранителният бизнес е един от тях. Наш репортер разговаря с Димитър Славов, управител на заведение за бързо хранене. Той сподели тревожно, че за разлика от предната година, тази оборотът им е паднал с между 60-70%. Въпреки това успяват да изкарат първия локдаун.

„На пролет махнахме масите и столовете отвътре, хората идваха само да си взимат поръчките. Сега по същият начин ще процедираме. Предния път минаха и дадоха разпореждания. Сега също чакаме да видим нещо по-различно има ли. Например имам маса отвън, за която не знам какво ще я правя. Ще вземат да седнат 2-3 души там и да ме глобят. Затова чакаме“, посочи той.

Димитър пояснява, че при тях възможност за разнос няма, защото нямат толкова персонал.

„Ще работим, както и досега – с поръчки по телефон и хората ще си ги взимат на място, или по един в помещението докато си поръча и изчака храната“, каза управителят.

Затваряне не предвиждат.

„Ще караме до края, защото, както се казва за един хляб да има да вадим пари пак е нещо“, посочи той и добави, че проблеми с доставки нямат, защото основно продуктите си зареждат сами.

Репортерска проверка в други обекти показа, че търговците ще продължат работа. В магазините за дрехи, козметика, обувки и други ще се допускат по един-двама клиенти, задължително с маска и след дезинфекция с дезинфектанти осигурени на входа.

Маникюристки и фризьорки също ще работят - само със записани часове и с по един човек в салона, обясниха от бранша.

Въпреки това всички посочиха едно и също нещо - не е ясно колко ще върви бизнеса, когато голяма част от хората ще останат без работа и без възможност за пазаруване.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Празни заведения – пълни улици
  04.12.2020 17:06      

Като гледам, цифрите в ежедневните бюлетини не спадат драстично, а уж до 21 дни трябваше да видим разлика от новите мерки.