Сряда, 29 Дек 2021
    
Бургас

Събират заявления от родители-медици, които желаят да пуснат децата си в ДГ"Звездица-Зорница"

  26.11.2020 10:46  
Събират заявления от родители-медици, които желаят да пуснат децата си  в ДГ\

В Община Бургас се събират заявленията на родителите – медици, които желаят от понеделник децата им да посещават детска градина „Звездица - Зорница”.  След това малчуганите ще бъдат разпределени по възрастови групи и персоналът ще поеме грижата за тях. Това обясни директорката на детското заведение София  Димитрова, допълвайки, че капацитетът на градината е 300 деца, като има и яслени групи.

„Имаме готовност да осигурим денонощен режим на работа за случаи, в които родителите на децата са нощни смени, а детската градина не е избрана случайно. Тя е в близост до УМБАЛ и други лечебни заведения” обясни изборът на детското заведение кметът Димитър Николов и допълни, че при необходимост, ще бъде осигурена още една детска градина, която ще бъде в комплекс “Меден рудник”.

„В момента се прави анкета сред работещите в градината дали някой от тях има някакви притеснения да продължи да работи. Радостното е, че имам уверение от директори на други детски градини в Бургас, че са готови да пренасочат персонал към нас”, обясни директорката, Димитрова.

„Присъствието на всеки един медик на работа е от огромно значение за всички нас”, допълва кметът Димитър Николов към мотива да има работеща детска градина, въпреки ограничителните по-строги мерки, наложени от правителството.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения
Водолаз: Шефът на Морска администрация ще отнесе вината за кризата, макар да не е виновен
  29.09.2021 15:39      

Трябва ни политика за морско спасяване, заяви Михаил Заимов