Четвъртък, 04 Мар 2021
    
Общество

Шефът на БЛС: Лекарите не са жертвени агнета, подкрепяме предложените мерки

  25.11.2020 09:35  
Шефът на БЛС: Лекарите не са жертвени агнета, подкрепяме предложените мерки

„Колкото и да звучи нехуманно - лекари, вие не сте жертвени агнета! Няма нужда да приемате хора, които преди няколко дни са ви наричали невежи и конспиратори! Не приемам медиците да живет в страх, защото някой се подиграва със ситуацията и не вярва в коронавируса". Това заяви председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров пред Нова телевизия.

„Достатъчно мълчахме на темата протести, за да не изглеждаме политически ориентирани. То не беше горене на маски, то не беше подигравка към лекарите. Няма да продължим да бъдем обвинявани. Когато запушиш системата, не може да очакваш, че тя ще работи добре", категоричен е Маджаров. И допълни, че от БЛС подкрепят напълно предложените мерки от министъра на здравеопазването. 

„Ясно е, че само със самосъзнание няма да стане. Разум няма нито в обществото, нито във властта. .Ако сега не се приемат предложенията на министъра, това означава, че приемаме медиците точно като жертвени агнета", поясни той.

"Днес ще дадем пресконференция. Преди повече от месец и половина чухме решението на МС, че ще правят PCR тестове на личните лекари, понеже са на първа линия. Ние го бяхме предложили в края на август. От тогава досега нищо не се промени" , каза още Маджаров


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Доц. д-р Хюсеин Йеменджиев: Надявам се уредът ни за измерване на качеството на водата да се произвежда серийно
  29.11.2020 18:49      

Преподавателят във ВХТИ, заедно с колегата си проф. Валентин Ненов, са създатели на уникалното устройство