Петък, 31 Дек 2021
    
Общество

Ваксините срещу коронавирус ще се съхраняват в Бургас и София

  02.12.2020 10:57  
Ваксините срещу коронавирус ще се съхраняват в Бургас и София

До края на тази седмица ще бъдат осигурени хладилници за съхранение на ваксината срещу Ковид-19, което ще започне след Нова година. Хладилниците  ще бъдат 3 на брой – 2 ще са в София, един в РЗИ Бургас от по 850 литра.

В Министерството на здравеопазването се разработва национален план, който ще бъде представен в четвъртък. За целта е създаден Координационен съвет, оглавяван от проф. д-р Красимир Гигов. Това стана ясно на брифинг на здравните власти в Министерския съвет. 

„Със сигурност след Нова година ще започне имунизацията срещу коронавируса”, заяви доц. Ангел Кунчев.  

„Във връзка с имунизацията до четвъртък Министерството на здравеопазването ще разработи Национален план за ваксиниране срещу COVID-19. Той ще бъде представен на следващото заседание на МС за утвърждаване. Днес определихме председател на Координационния съвет за изпълнение на Националния план за ваксините. Това ще бъде проф. д-р Красимир Гигов. Той е ген. директор на БЧК и главен координатор на Експертния съвет по медицина на бедствените ситуации", обяви здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Началникът на оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски заяви, че назначаването на Гигов го е изпълнила със задоволство. 

„Той има необходимите познания, опит, размах на действие при такива мероприятия. Единственото, което искам да му кажа, е, че може да разчита безрезервно на помощта на ВМА”, каза директорът на болницата. Той заяви, че там също ще бъдат доставени хладилници за съхранение на ваксина.

Гигов получи поздравление и от директора на „Пирогов” проф. Асен Балтов, който също изрази готовност да помогне по всякакъв начин на дейността на координационния център.

„Ангажимент на координационният център и правителство ще бъде всеки един гражданин, който желае ваксина, да му я осигури”, каза проф. Ангелов. 

 


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Кметът Димитър Николов честити на бургаските пенсионери
  01.10.2021 11:12      

Кметът на Община Бургас Димитър Николов отправя най-сърдечен поздрав към всички бургаски пенсионе