Сряда, 20 Яну 2021
    
Бургас

50% от леглата в УМБАЛ-Бургас ще станат ковид, 30% при останалите болници

  24.11.2020 09:45  
50% от леглата в УМБАЛ-Бургас ще станат ковид, 30% при останалите болници

30 000 лева отделя Общината за кислородна инсталация и концентратори

 

Георги РУСИНОВ

 

Община Бургас ще отдели 30 000 лева за закупуване на кислородна инсталация в сградата на УМБАЛ-Бургас и закупуването на 5 концентратора за Белодробната болница. Това решиха току що общинските съветници по време на сесията за ноември месец. Безпрецедентно тя се провежда изцяло онлайн.

Кметът Димитър Николов се обърна към съветниците с молба да одобрят докладната записка, тъй като е изключително важна в борбата с COVID-19.

„Искам да ви помоля да се въздържим от допълнителни разходи до края на годината. Не знаем как ще приключим тази финансова година. Изправени сме пред изключително тежка ситуация. Според мен и колегите най-важно е да разходвамe средства важни за човешкия живот. Отговорността ни не е само към бургазлии, но и към жителите на областта“, заяви градоначалникът.

Той обяви, че в момента се извършва преструктуриране на болниците в общината. УМБАЛ-Бургас ще отдели 50% от леглата си за ковид пациенти. За останалите болници – 30%.

„Призовавам още веднъж за спазване на мерките, за да можем да се справим с тази световна беда. Вярвам на бургазлии и вярвам, че ще се справим заедно“, добави той.

Докладната бе приета с 44 гласа „за“.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати