Вторник, 28 Дек 2021
    
Бургас

Коронавирусът не спира бургазлии да ходят на фитнес

  20.11.2020 17:22  
Коронавирусът не спира бургазлии да ходят на фитнес

Михаил КОЛЕВ

 

Въпреки втората вълна на разпространението на коронавирус фитнес залите в Бургас не отчитат сериозен спад на посещения. Това установи проверка на вестник „Черноморски фар”. В един от фитнесите, намиращ се в центъра на града, инструктор е известният майстор-готвач Махмуд Ал Байруми. По негови думи във фитнеса има леко занижение на бройката трениращи в последните седмици, но отливът не е чак толкова сериозен, за да се налага затваряне на залата.

„По-интересното е, че при нас спряха да идват българите, докато чужденците продължават да си тренират и видимо не са толкова притеснени от пандемията”, каза още Байруми.

Той добавя, че при тях има поставени дезинфектантни, с които редовно се почистват уредите, било то от него или от самите посетители. Невъзможни са и струпвания на хора, тъй като когато се съберат 7-8 души наведнъж, онези, които идват тепърва да тренират, биват помолени да изчакат или да дойдат по-късно.

Абсолютно съща е ситуацията в друга от фитнес залите, също разположена в центъра. Там също не се допуска струпване на много хора, осигурени са и дезинфектатни. Гергана Иванова е сред редовните посетители и не се притеснява да тренира и в условията на пандемия, спазвайки всички мерки, като дори слага маска по време на тренировка.

„Не забелязвам дори и сега да идват по-малко хора в залата. Условията са много добри и позволяват да трениращите да се чувстват максимално спокойни и да разпускат, избягвайки от тежкото в последно време ежедневие”, споделя тя.

В обобщение спокойно може да се каже, че за разлика от кафенете и заведения в Бургас, които в момента понасят сериозни финансови щети, то фитнес залите в морския град удържат фронта по време на втората ковид-вълна.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения
Водолаз: Шефът на Морска администрация ще отнесе вината за кризата, макар да не е виновен
  29.09.2021 15:39      

Трябва ни политика за морско спасяване, заяви Михаил Заимов