Петък, 12 Фев 2021
    
Бургас

И еднофамилните сгради ще могат да кандидатстват за саниране

  14.11.2020 11:52  
И еднофамилните сгради ще могат да кандидатстват за саниране


С изготвения от правителството План за възстановяване и устойчивост на Република България за първи път ще стартира Програма, която ще даде възможност на гражданите живеещи в еднофамилни жилищни сгради да имат достъп до безвъзмездна финансова помощ за саниране. Това съобщи кметът на Община Бургас Димитър Николов.

Ето какво призова той съгражданите си:

"Това е уникален шанс, който не трябва да бъде изпуснат. Важна стъпка при кандидатстването ще бъде наличието на енергийно и техническо обследване на сградата. По всяка вероятност прием на документи ще стартира през пролетта на 2021 г.

Затова призовавам всички граждани, живеещи в еднофамилни жилищни сгради, които искат да се възползват от този шанс, от сега да започнат с подготовка на необходимия минимум документи - енергийно обследване и технически паспорт на сградата. Нека Бургас отново бъде пръв!

Разпоредил съм експерти от администрацията да оказват съдействие на всеки, който прояви интерес и иска да се възползва от участие в програмата. Можете да задавате своите въпроси на е-mail: [email protected] .
Бъдете активни!

Получавам и много въпроси за програмата за многофамилни жилищни сгради. Много от вас вече кандидатстваха по нея и има списък с одобрени сгради. Все още очакваме подробности относно продължаването на програмата и критериите. Ще ги оповестим веднага след като станат ясни, защото Бургас трябва да се възползва от нея. Бъдете активни!".
 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Радка Жекова, Сдружение „Диабетни грижи”: За диабета няма почивен ден
  14.11.2020 10:31      

Да помагаш на другите е добре, но да ги научиш сами да си помагат, е още по-добре