Събота, 13 Фев 2021
    
Несебър

Хандбалният клуб на Несебър започна с две победи шампионата

  13.11.2020 11:50  
Хандбалният клуб на Несебър започна с две победи шампионата

Хандбален клуб “Петър Бабев” (Несебър) започна с две победи в морските дербита на “Б” група, зона “Черно Море”. В спортна зала “Никола Станчев” в Бургас хандбалистите на несебърския отбор победиха с 20:15 домакините от “Фрегата” и с 30:21 отбора на “Калиакра” (Каварна).

Със значителен брой точни попадения в двете противникови врати се отличиха разпределителят Атанас Буланов - 14 гола и Николай Андреев -ляв гард и капитан на отбора, с 11 гола. Двамата вратари Валентин Вълканов и Марин Илиев показаха отлични умения и помогнаха за запазване на головата разлика и в двата мача.

“Момчетата се представиха отлично. Всички спомогнаха за победите на отбора в двете срещи. Благодарим и на тези, които не успяха да дойдат в залата, но ни подкрепиха от домовете си. Важното е, че имаме висок спортен дух и продължаваме да работим за развитието на клуба ” – каза Цветан Стойков - президент на ХК“Несебър“.

Припомняме, че през миналия сезон 2019/2020 клубът спечели “Б” група в зона “Тракия“. Тази година ХК “Петър Бабев” (Несебър) и “Фрегата” (Бургас) бяха изпратени в зона “Черно Море”, където заедно с “Калиакра” Каварна и “Спартак2-МУ” – Варна, оформиха турнир с морски дербита.

„Показаните в мачовете хъс и резултати показват, че отборът има бъдеще. Играчите вече усещат, че предизвикателството в “Б” групите им е недостатъчно. Затова и тази година сме заявили участие за Купа България. Там ще „сверим часовниците“ и ще проверим реалното състояние на нашия тим. Отбор в развитие сме, имаме план за действие. Продължаваме напред.”-допълни президентът на клуба.

Междувременно ХК „Несебър“ записа и историческо участие на жени в “Б” група в зона “Тракия”. Състезателките в отбора не бяха се включвали в официален мач повече от 20 години.

Ръководството на клуба е амбицирано и продължава да работи за възраждането на баскетболната школа в Несебър във всички възрастови групи.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Радка Жекова, Сдружение „Диабетни грижи”: За диабета няма почивен ден
  14.11.2020 10:31      

Да помагаш на другите е добре, но да ги научиш сами да си помагат, е още по-добре