Неделя, 07 Фев 2021
    
Бургас

В Региона! Учениците от 5-8 клас също тръгват към онлайн обучение

  09.11.2020 13:22  
В Региона! Учениците от 5-8 клас също тръгват към онлайн обучение

Дона МИТЕВА

Едно училище вече е заявило желание учениците от 5 - 8 клас да преминат на дистанционно обучение. В други процедурата е задвижена, но още не е стигнала до края. Непрекъснато има запитвания от страна на директорите. Това коментира инж. Виолета Илиева, началник на Регионалното управление на образованието, уверявайки, бе няма да бъде спрян никой директор, който след като е взето решение на педагогически съвет и родителската общност е дала своето съгласие, училището да премине на работа онлайн. Тя подчерта дебело,  че решението в никакъв случай не е еднолично, нито е само в ръцете на директора на даденото училище.

Причината да се тръгва към дистанционно бучение и на по-малките ученици е, че  се увеличава броят на учителите с  коронавирус и техните контактни.  „Да не забравяме, че има и голяма част от учителите и училищния персонал като цяло, които са в рискова възраст, или пък със съпътстващи заболявания. Трябва да се запази здравето на хората, за да може като премине вълната да има кой да преподава”, категорична е инж. Илиева, но не изключва и другите общини от областта.

Принципно проблемът е най-сериозен  в големите училища от община Бургас, допълни в коментира инж. Виолета Илиева.

Общият брой ученици и деца в карантина в областта  е 615 по данни от обедната справка днес. От тях с положителни проби за Ковид са 27, контактните са 588. 10 паралелки са в карантина.

При персонала в училищата 157 души общо са в карантина. С положителна проба са 59, 68 са в карантина. Общият брой педагогически персонал -108, като 62-ма са с положителен тест, а останалите – 46 контактни При непедагогическият персонал 49 души , от тях с положителен писиар са 27  и22 кантактни.

 Общо институциите с карантинирали лица са 104, от тях 67 училища и 37 детски градини.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Доц. Димо Колибаров - художник, директор на филиала на НХА: Разказвам истории, които са валидни за всеки един от нас
  09.11.2020 11:28      

  Едно от най-известните български имена в областта на графиката Димо Ко