Неделя, 07 Фев 2021
    
Бургас Крими

За тази седмица по пътищата в Бургас: 654 нарушения на скоростта

  07.11.2020 14:12  
За тази седмица по пътищата в Бургас: 654 нарушения на скоростта

За седмицата служителите от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас са провели специализирана полицейска операция по безопасност на движението, включваща няколко направления: спазване на изискванията за скоростен режим, съблюдаване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и отнемане предимството на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки. Това съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Бургас.

На територията на Бургас – град са констатирани 654 нарушения на скоростта. От тях в 12 случая превишената скорост е над 50 км./ч. Водачите ще бъдат санкционирани с лишаване от правоуправление и парична глоба, следваща законовите указания за надвишената скорост.

С глоба в размер на 30 лв. са санкционирани девет велосипедисти, като две са основните нарушения, извършвани от тях : управление на велосипед без оборудване и преминаване през зони за пешеходци без велосипедиста да избутва велосипеда, най-вече по улиците Александровска” и „Богориди”.

За непреминаване на указаните за целта места за седмицата в Бургас са санкционирани 14 пешеходци, а трима водачи на автомобили са наказани за отнемане предимството на пешеходец.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Доц. Димо Колибаров - художник, директор на филиала на НХА: Разказвам истории, които са валидни за всеки един от нас
  09.11.2020 11:28      

  Едно от най-известните български имена в областта на графиката Димо Ко