Четвъртък, 04 Фев 2021
    
Общество

Здравният министър: Към момента няма необходимост да настаняваме пациенти в хотели

  05.11.2020 11:31  
Здравният министър: Към момента няма необходимост да настаняваме пациенти в хотели

„Вицепремиерът Марияна Николова изрази готовността си при необходимост, ако леглата в болничната система свършат, надявам се до там да не стигнем, така наречените „полеви болници“, за които всички говорят - да не бъдат направени в зали като Арена армеец, а да бъдат направени в хотелите. Това е възможността, която г-жа Николова предложи при изчерпване на леглата в болничната система. Към настоящият момент нямаме необходимост, нямаме намерение и планова да настаняваме пациенти в хотели“, категоричен е министърът на здравеопазването Костадин Ангелова по време на регулярния брифинг.

Преди ден вицепремиерът коментира, че идеята за посочване на т.нар. карантинни ковид хотели бе предложена от бранша през лятото с два обекта в Слънчев бряг и един в Златни пясъци. Не се наложи те да се ползват, защото нямаше нито един заразен или болен.

„Сега целта е да подсигуряват здравната система и да не се стигне до откриване на полеви болници. Имаме свободна леглова база, като държавата ще поеме разходите за настанените. След съгласие от принципала готовност да го направят имат и дори големи хотелски вериги с 5 звезди, съобщи вицепремиерът. Акцентът обаче ще е върху 2- и 3-звездни места занастаняване и така ще им се окаже помощ в кризата. До края на седмицата се очаква браншът да посочи тези хотели, финансовите параметри ще се уточнят със здравното министерство, а конкретните условия – от РЗИ“, увери министърът на туризма.

Здравният министър бе категоричен че е воден принципен разговор само. Разбивката за заетостта на леглата в момента не е висока. В Бургаска област тя е 28%, колкото е и за София –град.

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Ники Илиев - актьор, режисьор:Отдавна не съм играл в театъра
  04.11.2020 16:25      

Ники Илиев е роден на 10 октомври 1981 година в София. Зодия „Везни”. Син