Сряда, 27 Яну 2021
    
Бургас

Над 20 доброволци се присъединяват към УМБАЛ-Бургас в борбата срещу COVID-19

  26.10.2020 16:24  
Над 20 доброволци се присъединяват към УМБАЛ-Бургас в борбата срещу COVID-19

От петък до днес над 20 доброволци се отзоваха на призива на УМБАЛ-Бургас да помогнат на лекарите и сестрите в отделенията, в които диагностицират и се грижат за пациенти с КОВИД-19. Част от тях днес преминаха инструктаж при главната сестра на болницата и в близките дни ще съобщят кога могат да бъдат на линия. Трима души подадоха молби за работа в болницата, сред които и медицинска сестра. Има и парамедици, които са участвали в обучителни модули в Спешно отделение и ще помагат на лекарите там.

В момента се подготвя списък с доброволци - студенти специалност "Медицинска сестра" от Университет "Проф. д-р Асен Златаров", които не успяха да присъстват днес, но изпратиха представител. Част  от тях също ще бъдат назначени на трудов договор. Има и обаждания от новозавършили лекари, които също изявяват желание да работят в УМБАЛ-Бургас. Лекари от други отделения на болницата от днес също дават дежурства в Инфекциозно отделение - както в КОВИД-сектора, така и в сектора, в който се настаняват пациенти с други инфекциозни заболявания.

Доброволците с медицинско образование ще бъдат назначени в Инфекциозно отделение. Останалите ще бъдат в помощ на лекари и сестри от други звена на болницата, в които също има пациенти с КОВИД.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил