Понеделник, 23 Nov 2020
    
Крими

Криминално проявен пали автомобили в Меден рудник

  26.10.2020 10:08  
Криминално проявен пали автомобили в Меден рудник

Мъж е задържан заради палежи на автомобили в комплекс „Меден рудник“. Това съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Бургас. В района пред вход 5 на блок 4 служители от Четвърто Районно управление – Бургас забелязали горящ лек автомобил "Пежо 309“, собственост на 36-годишен бургазлия. От инцидента обгоряла вътрешността на купето. Огънят е потушен от един противопожарен автомобил. Според собственика автомобилът няма застраховка, паркиран е от около година на мястото на инцидента и не е в движение. От пожара не са засегнати други моторни превозни средства.

Малко след това в Четвърто Районно управление - Бургас е постъпило съобщение за горящ лек автомобил "Фолксваен Голф», без регистрационни табели, ползван от 44-годишен мъж от село Боденец, паркиран до блок 356. От огъня е засегната задната част на паркиран в близост лек автомобил "Форд Фиеста", със софийска регистрация, собственост на „БТК“ ЕАД. Огънят е потушен от един противопожарен екип.

В резултат на бързите полицейски действия, предприети от служители на отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР – Бургас и служители от Четвърто Районно управление – Бургас, е установен извършителят на палежите. Това е 47-годишен криминално проявен бургазлия, който направил пълни самопризнания. По случаите са образувани досъдебни производства.