Вторник, 26 Яну 2021
    
Бургас

Опозиционери с инфраструктурни питания към Община Бургас

  23.10.2020 10:52  
Опозиционери с инфраструктурни питания към Община Бургас

Георги РУСИНОВ

 

Опозиционерите Костадин Андонов от ДБГ и Живко Господинов от БСП са входирали питания към Община Бургас, касаещи инфраструктурата на града, показа репортерска проверка на „Черноморски фар“.

Андонов има две питания. В първото си той споменава, че на среща с жители от квартал „Сарафово“ са поставили въпроса за състоянието на инфраструктурата в населеното място и най-вече на улиците „Брацигово“, водещата част към плажа и улица „Ангел Димитров“, по която минава големият поток от хора.

„В продължение на години жителите на квартала многократно поставят въпроса за състоянието на улиците пред местната администрация. Стигането до парка по улица „Ангел Димитров“ е трудно за майки с колички и хора в неравностойно положение именно поради липсата на тротоар, положен е само бетон, който с времето се е изронил. Припомням, че реконструкцията на „Брацигово“ беше дискутирана на общественото обсъждане на бюджета в началото на тази календарна година и след това гласувано на сесия на Общински съвет – Бургас“, пише общинският съветник от ДБГ.

Затова той пита кога се предвижда да започнат ремонтите на двете улици и на каква стойност ще бъдат.

Следващото му питане също касае Сарафово и е за ремонт на спортната площадка в ОУ „Христо Ботев“.

„През юни месец Община Бургас стартира реконструкцията на спортните игрища в три училища – СУ „Любен Каравелов“, ОУ „П.К. Яворов“ и Професионалната гимназия по сградно строителство и инсталации „Пеньо Пенев“. Ремонтните дейности в учебните заведения са част от програмата на Община Бургас за цялостно обновяване на училищните дворове. Изпълняват се мащабни реконструкции на спортните съоръжения на открито. Предвиждат се нови футболни и баскетболни игрища, както и терен за лекоатлетически тренировки“, започва той.

Андонов напомня, че по време на общественото обсъждане на бюджета в квартала е станало ясно, че училището няма проектна документация, но се очаквало тя да бъде подготвена, за да може през 2021-а година да се финансира и то за подобни реконструкции. Във връзка с това общинският съветник пита има ли вече подготвена проектна документация и ако да кога се очаква да започнат ремонтите.

Живко Господинов от БСП, който е председател на комисията по ред и сигурност и член на транспортната комисия често се ангажира с проблеми свързани с трафика и уличната инфраструктура. Към Община Бургас той е подал питане дали се предвижда изграждане на паркинг в пространството между блоковете 70 и 71 в квартал „Изгрев“.

„При срещата ми с граждани в комплекса, същите ми споделиха, че от години се надяват междублоковото пространство да се обособи като паркинг. На посочения терен и в момента паркират автомобили на живущите, но липсва асфалтова настилка и улично осветление“, пише Господинов до администрацията.

Отговорите общинските съветници ще получат писмено в края на сесията на местния парламент за октомври.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил