Вторник, 26 Яну 2021
    
Бургас Общество

Коронавирусът смазал за два дни проф. д-р Георги Хубчев

  17.10.2020 19:14  
Коронавирусът смазал за два дни проф. д-р Георги Хубчев

Коронавирусът буквално е „смлял” за 48 часа проф. д-р Георги Хубчев. Това заявиха пред медии от ръководството на УМБАЛ „Дева Мария”. Днес сутринта началникът на АГ отделението в лечебното заведение проф. д-р  Хубчев издъхна след 15-дневна битка със смъртоносния вирус.

„Той беше голям човек, феномен в неговата област. Доктор, който даде много за медицината в Бургаска област. Неговата загуба не е на местно, тя е на национално ниво. Даде ни много, докато беше при нас”, каза Семир Абумелих, собственик на болницата.

Никой от ръководството на УМБАЛ „Дева Мария” не знае как д-р Хубчев се е заразил. Преди 15 дена не се е почувствал добре и не е могъл да отиде на работа, след шест часа вече е бил приет в Реанимация. До последно, преди да се зарази, той е бил в много добро здравословно състояние, спортувал е, не е имал хронични придружаващи заболявания, освен малко по-високо кръвно и леко повишена кръвна захар, споделиха негови колеги.

Първоначално проф. д-р Георги Хубчев е почувствал неразположение, имал е и лека кашлица. След това нещата рязко се влошават и в крайна сметка той губи битката с вируса.

„Този човек правеше по 10-часови операции на ден, а след това ходеше да играе футбол. Пробвахме какво ли не в неговото лечение, но нищо не помогна. Който както иска да го разбира това и да си вярва в конспирации, но коронавирусът е факт. До този момент, признавам си и може би е грях, но и аз мислех, че нещата около COVID-19 са силно преувеличени. Но това, което видях през тези 15 дни в лечението на проф. д-р Хубчев - повярвайте ми, кошмарно е!”, заяви д-р Христо Якимов, зам.-началник по медицинската част в здравното заведение,

Собственикът на УМБАЛ "Дева Мария" Семир Абумелих обяви, че е готов тя да се превърне изцяло в болница за лечение само на заразени с коронавирус пациенти и още днес ще отправи своето предложение към здравния министър проф. д-р Костадин Ангелов.

„Ние сме готови да се включим с всички сили в битката с този вирус. Дължа голямо извинение на моите близки и хората в своето обкръжение, защото аз самия не гледах сериозно на коронавируса. За което искрено съжалявам, че трябваше да имам личен опит, за да видя за какво става въпрос. Понякога на хората прекалено късно ни идва акълът в главата", каза още Абумелих. 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил