Вторник, 26 Яну 2021
    
Крими

Задържаха 12 дилъри в Бургаско, продавали дрога край училища

  17.10.2020 16:59  
Задържаха 12 дилъри в Бургаско, продавали дрога край училища

В резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители на ОДМВР – Бургас и Районните управления в областта за притежание и разпространение на наркотици в районите около учебните заведения, са задържани 12 души, сред които и английски гражданин, постоянно пребиваващ в България. Иззети са множество различни по вид и грамаж наркотични вещества. Образувани са седем бързи производства и пет преписки. Сред задържаните са:

20-годишен криминално проявен бургазлия, в когото са открити 13 свивки със зелена суха тревна маса / канабис/.

53-годишен английски гражданин, постоянно пребиваващ в село Кубадин, общ. Средец, в когото са  намерени и иззети 31 стъклени буркани с глави зелена листна маса / канабис/ и три конопени растения с различна височина, специално засети, с цел добиване на канабис. Общото количество на намереното наркотичното вещество е около 2,5 кг.

20-годишен бургазлия, , в когото са намерени и иззети 30 топчета със зелена суха тревна маса / марихуана/ с общо тегло около 30 грама.

При проверката на автомобил „Фолксваген Голф”, с бургаска регистрация, осъществена от служители на Пето Районно управление – Бургас, с който се придвижвал 20-годишен помориец, са намерени и иззети зеленикава каша (метамфетамин) с общо тегло около 6 грама и три бели хапчета (екстази).

При паралелно течащите проверки за шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества са установени общо девет случая. Водачите са на възраст от 17 години (шофирал мотор след употреба на канабис) до 43 години. Сред тях има и 36-годишна бургазлийка, управлявала автомобила си след употреба на метамфетамин. 

В три от случаите водачите шофирали след употреба на канабис, в три след употреба на амфетамин или метамфетамин, в два след употреба на метамфетамин и в един след употреба на метадон. По случаите са образувани бързи производства.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил