Неделя, 17 Яну 2021
    
Руен Спорт

Руенски борец детронира аса на националния отбор, ще гони квота за Олимпиадата

  17.10.2020 16:19  
Руенски борец детронира аса на националния отбор, ще гони квота за Олимпиадата

Михаил КОЛЕВ

 

Поредните си успехи записа клубът по борба на Руен. На провелото се в Ловеч Държавно лично първенство за мъже, свободен стил, руенските борци завоюваха три медала. Най-забележимо безспорно бе представянето на Николай Грахмез (в средата сред медалистите), който стана първи в своята категория до 65 кг. По пътя към златото той успя да надвие на полуфинала с 5:0 аса на националния ни отбор – световният и европейски вицешампион Владимир Дубов. Във финалната среща Грахмез, който се превърна в изненадата на шампионата, победи и друг роден национал – Стефан Иванов от Русе с 12:2 след технически туш.

С успеха си 21-годишният борец си спечели правото да се бори на квалификационния турнир през април 2021 г. в София за квота на Олимпийските игри догодина в Токио. В същата категория друг представител на Руен - Васил Есиров стана трети. В категория до 70кг Димитър Малинков се окичи със сребърния медал, а до 92кг Юмер Юмер завърши седми. Треньорският екип на клуба е изключително доволен от представянето на своите борци.

Състезанието в Ловеч наблюдава почетният председател на Българската федерация по борба Валентин Йорданов и сегашният председател Христо Маринов. Водач на отбора на Руен беше европейският шампион и настоящ бизнесмен Дончо Жеков, заедно с треньорите Баязид Кемал и Салим Салим.

След 10 дни в Петрич предстои Държавното лично първенство за момчета в Петрич, на което руенци също ще вземат участие.

Клубът по борба на Руен благодари на общината и кмета Исмаил Осман, както и на основните си спонсори, за помощта, която им оказват през годините, за да може тимът да се развива и печели отличия.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Николай Урумов, актьор: Моноспектакъл се прави от личности
  18.10.2020 14:42      

„Радват ме малките деца, които сега откриват света и започват да стават големи със