Сряда, 27 Яну 2021
    
Любопитно

Бургаско читалище организира конкурси за кукли и комикси на коледна тематика

  15.10.2020 13:25  
Бургаско читалище организира конкурси за кукли и комикси на коледна тематика

Читалище "Св. св. Кирил и Методий 1985" обяви условията за новите издания на два свои традиционни конкурса. Те са интересни и дават възможност за изява на талантливите и сръчни хора. Вижте в текста долу за какво за конкурсите и участвайте, имате достатъчно време до празниците през декември.

КОНКУРС ЗА КОМИКС НА ТЕМА "КОЛЕДНА ИСТОРИЯ"

Читалище "Св. св. Кирил и Методий 1985" отправя предизвикателство към учениците от Бургас и областта, да участват в конкурс за изработване на комикс на тема "Коледна история".

Сюжетът трябва да е представен в 4 до 6 рисунки върху картон формат А4. Към комикса да има надписи, поясняващи действията на героите (диалози или мисли). Творческото състезание е отворено за ученици от 3 до 12 клас. Участниците са свободни сами да изберат техниките и материалите, с които ще творят /акварел, бои, моливи, пастели или флумастери/.

На гърба на творбата да са отбелязани трите имена, години, клас, училище, телефон и имейл за връзка. Всички получени комикси, които отговарят на условията на конкурса, ще бъдат разгледани и оценени от жури от изявени творци. В тазгодишното издание това са художниците Елисавета Ангелова и Николай Ангелов-Гари. Те имат редица отличия и различни участия в художествени проекти и изложби в страната и чужбина. И двамата са членове на Дружеството на бургаските художници.

Желаещите да участват в конкурса могат да изпращат творбите си на адрес: Бургас, к-с "Меден рудник", бл. 25 (партер), читалище "Св. св. Кирил и Методий 1985", тел. за контакти: 0895 506 219.

Краен срок за изпращане 06.12.2020 г.

За всички участници ще има грамоти. Най-добрите комикси ще бъдат представени в изложба, а отличените при журирането ще получат награди.

***

Седми  Национален конкурс за изработка на кукла "В очакване на Коледа"

Тема на конкурса "С кукла Ная - пея, уча и мечтая!"

По инициатива на:

Сдружение "УСМИВКА" - Бургас
Читалище "Св. св. Кирил и Методий 1985"

С подкрепата на фирма "Престиж - 96" АД - гр. Велико Търново

За Седма поредна  година сдружение "УСМИВКА" - Бургас, съвместно с читалище "Св. св. Кирил и Методий 1985", организира Национален конкурс за изработка на кукла "В очакване на Коледа" - темата на конкурса е "С кукла Ная - пея, уча и мечтая!".

Условия на конкурса:

Могат да участват деца от 6 до 14 години.
При изработката на куклите да се запази автентичността и визията на кукла Ная, от любимите на всички вафли "Ная", като се използват всякакви техники и материали (без хартия, картон, шума и пластилин).
При изработката на куклата да проличава подкрепата на децата в борбата срещу Ковид - 19.

Изработените кукли да се изпращат до 30.11.2020 г. на адрес:

Бургас, к-с "Меден рудник", бл.25 /партер/, читалище "Св. св. Кирил и Методий 1985", за конкурса за кукли "В очакване на Коледа".

Всяка кукла трябва да има етикет, на който да са описани - град, трите имена на автора, възраст, училище или детска градина, телефон и имейл за контакт.

Всички участници ще получат Е-грамоти за участие по електронната поща и сертификат за преподавателя, а авторите на отличените кукли - награди.

ВАЖНО! Творбите няма да се връщат и след приключване на конкурса и изложбата ще бъдат подарени на деца и младежи с увреждания, настанени в центрове от семеен тип и защитени жилища на територията на Бургаска област по време на Коледните и Новогодишни празници.

Официалното награждаване на победителите в конкурса ще бъде в средата на месец декември в сградата на Областна администрация - Бургас!

За повече информация:  [email protected] / [email protected]    


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил