Неделя, 17 Яну 2021
    
Айтос

Чудотворна икона на Свети Ефрем пристига в Айтос

  13.10.2020 12:53  
Чудотворна икона на Свети Ефрем пристига в Айтос

Филм за свети Ефрем Нови Чудотворец със заглавие „Светецът светкавица” ще бъде представен в салона на Народно читалище "Васил Левски 1869" в Айтос, в навечерието а Димитровден, на 24 октомври, събота, от 19.00 часа.

С благословението на Сливенския митрополит Иоаникий, иконата на на свети Ефрем Нови с частица от светите му мощи пристига на 24 октомври в храм "Св. Димитър" в Айтос. Посрещането на иконата на светия великомъченик и чудотворец Ефрем Нови ще бъде в 9:00 часа сутринта и ще бъде изложена за поклонение в храма само на 24 октомври, през целия ден. В 18.00 часа пред иконата ще бъде отслужен Молебен за здраве и душевно спасение... Точно в 19.00 часа, в салона на НЧ "Васил Левски 1869" ще бъде прожектиран филмът "Светецът светкавица", посветен на свети Ефрем Нови Чудотворец. Всеки, който желае, може да присъства на този голям духовен празник в Айтос.

За свети Ефрем се знае, че чува молитвите на вярващите много бързо и помага. Филмът разказва за ангелския живот, който е водил и разтърсващите чудеса на свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови. В лентата участват двама гръцки митрополити на Трикала Хризостом и на Кифися Кирил.

В „Светецът светкавица” са заснети личните истории на хора, случили се през годините, за: изцеления, връщане към живота, възстановяване от психическо заболяване и т.н. Ще научите и за разкриването на свети Ефрем пред майка Минодора, игумения на манастира „Рождество Богородично” в Кабиле, преди 10 години. Известна гръцка певица споделя как свети Ефрем я е предпазил от загуба на гласа й.

Голямата българска актриса Емилия Радева озвучава сцена във филма, превъплъщавайки се в майка Макария, която е намерила мощите на свети Ефрем Нови на 3 януари 1950 година и разказва за реалните случки след като се е случило това събитие. Автор, оператор и режисьор  е Ангел Бончев.

НП


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Николай Урумов, актьор: Моноспектакъл се прави от личности
  18.10.2020 14:42      

„Радват ме малките деца, които сега откриват света и започват да стават големи със