Сряда, 27 Яну 2021
    

В 3 училища и 2 детски градини има нови карантинирани лица

  07.10.2020 11:32  
В 3 училища и 2 детски градини има нови карантинирани лица

Дона МИТЕВА

За последните 24 часа  има поставени под карантина лица от 5 институции – 3 училища и 2 детски градини, сочи справка от Регионалното управление на образованието. Няма никой с положителен тест.

За същото време контактни лица са 25. Три от персонала, като един е с положителна проба за ковид и двама контактни. От учителите също един е с положителна проба и един контактен, от не педагогическия персонал има само един контактен.

 От началото на учебната година 133 общо ученици и деца са карантинирани в областта. Пет са с положителен тест, 128 са контактните. Общо три паралелки са в карантина.

19  души от персонала са в карантина – 12 с  положителен тест и 7 контактни. 16 са педагогическият персонал – 10 положителни и 6 контактни. Непедагогически 2  положителни и един контактен.

43 институции има карантинирани лица -37 училища и 6 детски градини.

„Данните, които се събират от училища и детски градини в областта не са обезпокоителни. Те са от разработената от министерството на образованието цялостна система, която дава картината в цялата страна.

Няма високи стойности, напротив образователната система е под средните стойности за страната. Факт е, че има установени случаи, защото се правят изследвания, както не веднъж министър Красимир Вълчев подчертава.

Няма място за излишно притеснение от страна на родители, учители и деца. Важното е да се спазват всички противоепидемични мерки“, категорична е инж. Виолета Илиева, началник на РУО – Бургас.

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил