Вторник, 26 Яну 2021
    
Несебър

Левски и Ботев на живо в Несебър

  06.10.2020 16:02  
Левски и Ботев на живо в Несебър

На 8 октомври по покана на ръководството на НЧ”Яна Лъскова-1905”, в навечерието на 115-годишнината от основаването на читалището и Деня на народните будители, институцията ще бъде домакин на първия по рода си образователен спектакъл „Левски и Ботев на живо, представени от Захари Стоянов!“ Спектакълът е с начален час 17:00 и негов водещ ще бъде Искрен Красимиров, автор на проекта „НЕзабравимата България“.

Патриотичният филмово-театрален спектакъл има възпитателен характер. В рамките на един час авторът включва откъси от филмите за Левски, Ботев и Захарий Стоянов.

В „Левски и Ботев на живо!“ присъстващите ще видят цялата история на Българското възраждане, както и всички народни будители, „оживели“ на екрана.

Искрен Красимиров е основател на проекта „Незабравимата България“ и е автор е на над 25 игрални, документални и късометражни филми, с който е провел над 750 уроци по родолюбие в стотици училища, детски градини, музеи, кина, читалища, библиотеки и общини у нас и в чужбина. Чрез този проект той популяризира българските национални герои чрез художествени и документални филми.

Проектът „НЕзабравимата България” стартира преди седем години с филм за Ботев, следват различни патриотични възстановки, издаване на патриотични книги и други дейности в тази сфера. „Тогава решихме, че всички тези патриотични инициативи трябва да бъдат съсредоточени в един проект и избрахме името „НЕзабравимата България“, защото героите не трябва да се забравят”, споделя Искрен Красимиров.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил