Събота, 31 Oct 2020
    
Несебър

Левски и Ботев на живо в Несебър

  06.10.2020 16:02  
Левски и Ботев на живо в Несебър

На 8 октомври по покана на ръководството на НЧ”Яна Лъскова-1905”, в навечерието на 115-годишнината от основаването на читалището и Деня на народните будители, институцията ще бъде домакин на първия по рода си образователен спектакъл „Левски и Ботев на живо, представени от Захари Стоянов!“ Спектакълът е с начален час 17:00 и негов водещ ще бъде Искрен Красимиров, автор на проекта „НЕзабравимата България“.

Патриотичният филмово-театрален спектакъл има възпитателен характер. В рамките на един час авторът включва откъси от филмите за Левски, Ботев и Захарий Стоянов.

В „Левски и Ботев на живо!“ присъстващите ще видят цялата история на Българското възраждане, както и всички народни будители, „оживели“ на екрана.

Искрен Красимиров е основател на проекта „Незабравимата България“ и е автор е на над 25 игрални, документални и късометражни филми, с който е провел над 750 уроци по родолюбие в стотици училища, детски градини, музеи, кина, читалища, библиотеки и общини у нас и в чужбина. Чрез този проект той популяризира българските национални герои чрез художествени и документални филми.

Проектът „НЕзабравимата България” стартира преди седем години с филм за Ботев, следват различни патриотични възстановки, издаване на патриотични книги и други дейности в тази сфера. „Тогава решихме, че всички тези патриотични инициативи трябва да бъдат съсредоточени в един проект и избрахме името „НЕзабравимата България“, защото героите не трябва да се забравят”, споделя Искрен Красимиров.


Анкета

Каква зима ни очаква?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил