Вторник, 26 Яну 2021
    
Бургас

Микробус блъсна известен велосипедист на велоалеята до Сарафово

  06.10.2020 12:22  
Микробус блъсна известен велосипедист на велоалеята до Сарафово
Димитров с приятели след неприятната случка

Силвия Шатърова

Един от най-известните бургаски велосипедисти, инициатор на велодвижението в града и застъпникна предвижването с велосипедит в градски условия, бе блъснат с микробус и то по ирония на съдбата точно на пътя след велоалеята от Сарафово до Бургас.

Тихомир Димитров, който кара  редовно велосипед от Бургас до квартала всеки ден, преди дни е бил блъснат от микробус на пътя между Сарафово и Солнците. Инзидентът е станал на връщане от Крафаво в отсечката, където все още не е завършена велоалеята.Проблемът е, че по този път редовно преминават автомобили, които влизат в конфрикт с велосипедисти и пешеходци. „Карах си велосипеда, когато усетих как микробус ме закача по рамото и ме поваля на земята, добре че заради неравния терен не бях с висока скорост, иначе травмитещяха да бъдат по-големи“, споделя той. Димитров е с травми по ръката и крака, има съмнения за пукнато ребро.

Заради заведения, които са разположени около плажа Атанасовска коса“ и заради кайтсърфисти, които влизат, за да си вкарват оборудването, автомобилите са често срещано явление по велоалеята и бариерите понякога не ограничават шофьорите на МПС-та.

„Ограничете пропуските на автомобили“, призовава местната власт Димитров, който се съмнява дали изобщо автомобилите имат право да влизат по този път, но го правят нерегламентирано и създават условия за инциденти с велосипедисти.

Димитров е познат още като виден познавам на виното, собственик на бутиков магазин в центъра на града.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил