Понеделник, 26 Oct 2020
    
Бизнес

Бургас и Стара Загора ще са центровете – двигатели на растеж в Югоизточен район

  01.10.2020 17:41  
Бургас и Стара Загора ще са центровете – двигатели на растеж в Югоизточен район

Бургас и Стара Загора ще са центровете – двигатели на растеж в Югоизточен район в програмния период 2021-2027 г. Другите опорни центрове за развитие на района са общините Сливен, Ямбол, Нова Загора и Казанлък.

Днес бяха избрани 13-те представители на тези области в бъдещия Регионален съвет за развитие.  Той ще има важна роля в първоначалното одобрение на проектите, които могат  да бъдат реализирани с европейски средства.

За област Бургас в Регионалния съвет за развитие на Югоизточния район за планиране представители ще са Димитър Николов – кмет на община Бургас, Тихомир Янакиев – кмет на община Созопол, Иван Алексиев – кмет на община Поморие, Васил Едрев – кмет на община Айтос и кметът на община Руен Исмаил Осман, къобщават от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие.

Представители на област Сливен ще са  Стефан Радев – кмет на община Сливен, Николай Грозев – кмет на община Нова Загора. От област Стара Загора в Съвета влизат

Галина Стоянова – кмет на община Казанлък,   Живко Тодоров – кмет на община Стара Загора, Николай Тонев – кмет на община Гълъбово и Мариан Цонев – кмет на община Гурково. Област Ямбол ще се представлява от Георги Георгиев – кмет на община Тунджа и Валентин Ревански – кмет на община Ямбол.

На срещата, организирана от Националното сдружение на общините в Република България, заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова  представи новия регионален подход и интегрираните териториални инвестиции за бъдещия програмен период 2021-2027 г.  Тя подчерта ключовата роля на Регионалните съвети за развитие в процеса на планиране, управление, координация и изпълнение на регионалния план за развитие, както и в процесите, свързани с изпълнението на оперативните програми, съфинансирани от фондовете на ЕС.  


Анкета

Каква зима ни очаква?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил