Неделя, 31 Яну 2021
    
Любопитно

Клошарите „Рамбо и приятели“ – общаци на търговците

  29.10.2020 17:14  
Клошарите „Рамбо и приятели“ – общаци на търговците

Георги РУСИНОВ

 

Най-много са оплакванията от бездомници, клошарите и алкохолиците от малцинствата, които всекидневно са в района на „Краснодар“. Недоволните търговци посочват тях на първо място от проблемите си в писмото, входирано до Общински съвет – Бургас.

„На чешмата на пазара ежедневно се събират групи от малцинствата и бездомници, които използват същата несъобразно предназначението й. Ставали сме многократни свидетели на пиянски сборища и скандали. Същите безразборно използват елконтактите, монтирани за наше ползване. Неколкократно сме сигнализирали органите на реда чрез 112 за скандалите и сборищата, които съпътстват ежедневието ни“, пишат те.

Именно заради бездомниците, клошарите и джебчиите търговците настояват за камери и охрана.

В протокола от проведената среща между недоволните и „Бургаски пазари“ обаче, управителят Живко Панайотов посочва следния любопитен факт:

„Управителят разясни, че тези хора са с отклонения, предизвикани от алкохола. Но те се ползват със същите права както всички граждани в Република България и към тях трябва да се отнасяме като такива. За да си купят алкохол, те получават пари от търговци, които ги ползват като общи работници. Известни са като „Големия Рамбо“, „Малкия Рамбо“ и други техни приятели“.

Живеещи в района на „Краснодар“ заявиха пред наш репортер, че действително е така. Свидетели са ставали и на това как вместо в кеш, директно им се плаща с литър ракия. Изглежда обаче тези практики не се харесват на търговци, които не ползват услугите на Рамбо и компания.

Затова по време на срещата се взе решение да не се използват бездомните като общи работници, срещу заплащане или някакви други стимули от наемателите.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Христо Шопов, актьор: Българинът се фука с породисти кучета, както с автомобила си
  31.10.2020 17:05      

Няма по-благодарни очи от това на животно от улицата   Инте