Сряда, 21 Oct 2020
    
Айтос

Айтоски таланти вече се борят за ЦСКА, Бургас и Сливен

  30.09.2020 10:17  
Айтоски таланти вече се борят за ЦСКА, Бургас и Сливен

Петима състезатели от айтоската школа по свободна борба, която беше възстановена преди 10 години от Ружди Ахмед - президент и треньор на КСБ "Айтос", са приети в престижни спортни училища в страната, научи „Народен приятел“. Безспорен факт е, че айтоската школа е една от най-добрите в страната. Нашите момчета са впечатлили специалистите в този спорт с изключителни качества и успехи на тепиха.

Двама от тях са вече в Школата на ЦСКА - София. Дветокласникът Борислав Цонков ще се състезава за столичния отбор в категория 85 кг и ще учи в най-добрата школа, която носи името на „Ген. Владимир Стойчев". Заедно с него, нормативът за прием в школата успешно покри седмокласникът Захари Михов, който ще мери сили на тепиха с най-силните в категория 38 кг.

Зад чиновете в Спортно училище „Юрий Гагарин" в Бургас ще седнат други две айтоски надежди. Деветокласникът Момчил Минчев издържа успешно изпитите и вече ще се състезава с емблемата на "Черноморец" - Бургас. Успех на изпитите в Спортното постигна и шестокласникът Радослав Павлов, който също тази есен ще облече фланелката на „Черноморец".

Друго наше момче - Бейтулла Бирол пък се представи отлично на изпита в Спортното училище в Сливен. Той ще учи в ІХ клас и ще бъде в редиците на Сливенския клуб по свободна борба.


Анкета

Каква зима ни очаква?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Красимир и Мария Слабакови – художници:Фазаново е нашата носталгия
  20.10.2020 15:18      

Хлябът ни не е предназначен за препродаване, той е направен за споделяне. Това, което се споделя чрез него не е насъщният, а добротата