Сряда, 27 Яну 2021
    
Руен

Ще бъде ли поставено село Зайчар под карантина?

  29.09.2020 15:58  
Ще бъде ли поставено село Зайчар под карантина?

Михаил КОЛЕВ

 

Към момента не се налага руенското село Зайчар да бъде поставено под карантина. Това обявиха началникът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров и кметът на община Руен Исмаил Осман. Двамата присъстваха на днешното заседание на Областния кризисен щаб заради рекордния брой случаи на заболели от COVID-19 в област Бургас за изминалото денонощие. Както вече е известно в Зайчар 25 жени, работещи в шивашки цех в Айтос, са болни от коронавирус. Те са поставени под домашно лечение.

По-строг контрол върху спазването на противоепидемичните мерки, както и ограничаване за десет дни на посещенията в кафенета и заведения за бързо хранене, са решенията, които Областният кризисен щаб е взел днес. Местните ще могат да посещават въпросните места само във външната им открита част.

В селото на този етап училището продължава нормално своята дейност, тъй като няма болни ученици, а днес са направени тестове на целия персонал на детската градина. Ако те са отрицателни от утре тя отново ще функционира. За двата цеха в Зайчар допълнително ще се вземе решение какво как да се процедира. Препоръката на Областния кризисен щаб е там да се тестват всички работници.

„Обстановката в Руенско към момента е такава, че ако кажа, че е спокойна, ще излъжа. Ако кажа, че хората са паникьосани, също няма да е вярно. Малко са стресирани жителите, особено населението в селата около Зайчар, както и самите хора там“, каза кметът на община Руен Исмаил Осман.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил