Вторник, 26 Яну 2021
    
Общество

Нахлува студен фронт, ще вали и духа студен вятър

  29.09.2020 08:59  
Нахлува студен фронт, ще вали и духа студен вятър

Студен фронт ще нахлуе в страната във вторник със северен вятър, ще вали дъжд, а температурите ще се понижат. 

Вятърът в цялата страна ще се ориентира от запад-северозапад, през деня ще се усили до умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина и временно силен. С него ще нахлува хладен въздух. Минималните температури ще са между 11° и 16°, максималните – между 19° и 24°, малко по-високи в югоизточните райони и Черноморието. Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е променлива и на места ще има краткотрайни валежи от дъжд, в отделни райони придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър. Максимални температури на въздуха между 23° и 26°. Температурата на морската вода е 23-24°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините облачността ще е значителна и на много места ще превалява дъжд. По най-високите върхове на Рила и Пирин ще има и слаб снеговалеж. Ще духа умерен до силен западен вятър. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра – около 7°.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил