Четвъртък, 28 Яну 2021
    
Спорт

Турчин от знаков банкерски род ще помага на „Черноморец”

  28.09.2020 12:53  
Турчин от знаков банкерски род ще помага на „Черноморец”

Михаил КОЛЕВ

 

Футболният „Черноморец” (Бургас) успя да намери нов спонсор. Турският бизнесмен Алтер Темер (в средата на преден план) ще помага финансово на клуба в рамките на година. Темер е собственик на една от най-големите и модерни дентални клиники за зъбни имплантни в Истанбул, откъдето е и той. Финансовият благодетел се е съгласил да удари рамо на „акулите” след разговори с проф. Димитър Вергиев, близък до клуба, а и заради страстта си по футбола. Алтер Темер е разговорял и с друг от новите спонсори на бургаския отбор – др. Ерхан Салиев, тъй като двамата работят заедно в сферата на денталната медицина и поддръжат бизнес отношения от години.

Привърженикът на „Фенербахче” често е идвал в Бургас по бизнес дела и е запознат от своите партньори с футболната ситуация в града. Любопитното за него е, че той е потомък на едни от първите знатни банкерски родове в турския мегаполис.

Пред вестник „Черноморски фар” Алтер Темер заяви, че първоначалните му впечатления от стадиона и базата на „акулите” са много добри.

„Локацията на спортния комплекс е много добра, но е изоставен и трябва организация за привеждането му в по-добър вид. В Турция в подобен спортен обект не можеш да влезеш току-така, за разлика от тук. Разговаряйки с ръководството на „Черноморец” съм силно убеден, че нещата в тази насока ще се оправят, така го усещам”, каза още бизнесменът.

Той добави, че ще се стреми на присъства на колкото се може повече домакински срещи на „акулите”. Темер вече изгледа на живо победата на бургазлии с 4:0 над „Верея” (Стара Загора) от осмия кръг на Трета югоизточна лига. Головете за домакините бяха на дело на Нуретин Пюскюли (11), Милен Танев (63), Симеон Русев (66) и Мариян Тонев (90). С успеха си „Черноморец” се изкачи на трето място в първенството и има 19 точки, с три по-малко от лидера „Загорец”. В следващия кръг футболистите на Слави Костенски гостуват на „Борислав” (Първомай). Двубоят е на 3 октомври от 16 часа.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил