Неделя, 09 Яну 2022
    
Бургас

Сигнал за пътник с ковид вдигна на крак летището

  27.09.2020 16:36  
Сигнал за пътник  с ковид вдигна на крак летището

Дона МИТЕВА

Сигнал за пътник с Ковид е подал екипажът на кацналия днес самолет от Израел. Това  потвърди почетният консул на страната в Бургас Орлин Мандов. „Това е израелец от руски произход. Човекът е тръгнал с отрицателен тест от Израел. При измерването на температурата му също няма отклонения. Спазени са указанията и е извикана линейка със специален екип от УМБАЛ – Бургас. Отново термометърът отчита нормална температура. Човекът е взет в болницата, за да му бъде направен нов тест”, обясни Мандов. Той не можа да каже по каква логика е подаден сигналът от страна на пилотите и стюардесите.

Почетният консул увери, че и представителите на туристическите фирми са на ясно със случая и в следващите дни ще наблюдават туристите, които са били в близост с въпросния израелец.

Орлин Мандов е категоричен, че за сега има заявени полети, които ще бъдат изпълнени на 1 и 4 октомври. Той обясни, че карантината в Израел е по-сериозна отколкото у нас и е трудно да се прогнозира до кога израелските туристи ще се възползват от почивката на нашето Черноморие.


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Мнения
Кунчев: Очевидно е, че сме в най-тежката фаза на четвъртата вълна
  10.10.2021 08:40      

Ще бъдем третирани като държава, в която не е желателно да се ходи, заяви главният държав