Петък, 29 Яну 2021
    
Бизнес

Бургаската община кани туроператори да организират заедно програма

  27.09.2020 13:45  
Бургаската община кани туроператори да организират заедно програма

Туроператорите да синхронизират дейността си с общинските власти, за да бъдат подпомогнати с различни културни продукти, които да обогатят програмата на туристите. Това призова зам. кметът Диана Саватева по време на среща с туристическия бизнес, инициирана от  Бургаската Регионалната туристическа асоциация, в която участва заместник-министъра на туризма Ирена Георгиева. Според нея по-активната комуникация на туристическия бизнес с местната администрация, както и общите инициативи, са ключови в създаването на по-добър продукт и за преодоляване на последиците от Ковид 19. Тя подчерта, че през трудния сезон 2020 Община Бургас е заложила изключително на този подход. Повод за призива бе изказването на Иван Кирязов, собственик на туристическа фирма, който обяви, че планира пътувания на украински туристи до Бургас и региона в крилата на активния сезон.

Хотелите в Слънчев бряг затварят в края на месеца, когато ще отлетят и последните туристи от Израел и Беларус. Хотелиерите в Слънчев бряг са категорични, че още през февруари и март месец трябва да започнат преговори за зелени коридори за най-важните пазари - Англия и Русия.

В рамките на дискусията Саватева отправи питане към зам. министър Георгиева дали Министерството на туризма готви програми, насочени към развитието на културен туризъм, по които с проекти могат да участват както фирми, така и общини. Ирена Георгиева отговори, че министерството работи в тази посока.   

Днес е международният ден на туризма, затова в навечерието му се проведоха редица събития, свързани с него.

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил