Четвъртък, 22 Oct 2020
    
Бизнес

След трудното лято Туристическото министерство обмисля екшън план

  25.09.2020 17:15  
След трудното лято Туристическото министерство обмисля екшън план

Дона МИТЕВА

Изпращаме едно много необичайно, много трудно лято, усетено от всички, най-вече от туристическия бранш. Като Министерство на туризма обмисляме екшън план и мерки за това да преодолеем всичко онова, което ненадейно ни се случи на нас и на Европа, а и на световния туризъм. Това каза в Бургас  зам . министърът на туризма Ирена Георгиева, която взе участие в четвъртата среща на бранша, организирана от Сдружение „Рафаел- инфо, култура & туризъм” и Бургаска регионална туристическа асоциация. Участие в нея взеха хотелиери, ресторантьори, шеф-готвачи, туроператори и агенти, екскурзоводи, специалисти и професионалисти  в националния и международен туризъм.

65% по-малко  туристи има в цял свят до момента, сочи справка от министерството.

Подкрепата от страна на държавата към бранша ще продължи, увери зам.министърът.

 „Тези 35 евро субсидия за туристите, които пристигат с чартърни полети ще продължи до 2022 година. България трябва да се рекламира като целогодишна дестинация, като се промотират специализираните видове туризъм –културно -исторически , СПА туризъм, винено- кулинарен туризъм”, заяви още зам. министър Ирена Георгиева.


Анкета

Каква зима ни очаква?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Красимир и Мария Слабакови – художници:Фазаново е нашата носталгия
  20.10.2020 15:18      

Хлябът ни не е предназначен за препродаване, той е направен за споделяне. Това, което се споделя чрез него не е насъщният, а добротата