Понеделник, 26 Oct 2020
    
Несебър

Несебърската фолклорна група Незабравка обра овациите в Пловдив

  25.09.2020 15:36  
Несебърската фолклорна група Незабравка обра овациите в Пловдив

Несебърската Фолклорна група “Незабравка“ взе участие за 5-тия пореден "Народен събор Пловдив 2020", който е един от най-големите фолклорни фестивали в България. На три сцени се представиха повече от 4000 участника от цялата страна. Събитието се проведе в парк „Лаута“, район Тракия, където изпълнители от различни фолклорни групи, оркестри, училища, читалища и самодейци сътвориха неповторима атмосфера от мелодии, ритми и багри в духа на българските традиции, предавани от поколение на поколение. Организирани бяха хоротеки на открито, уроци по народни инструменти, алея на занаятите.

Наред с ансамбъл "Тракия", щатния ансамбъл на АМТИИ - Пловдив, гайдарите от Момчиловци, се представиха и момичетата от ФГ "Незабравка" при СУ "Л. Каравелов –Несебър, с ръководител Андиопа Цветкова и хореограф Десислава Червенкова. Техните изпълнения на тракийски, добруджански и шопски танци предизвикаха бурни овации сред многобройната публика. Несебърските „незабравки“ се откроиха с оригинална хореография, уникални народни носии и ярко сценично присъствие.

Бурните аплодисменти и вниманието на фотографите бе очаквано след изявата им през 2018г. и напълно заслужено. Прекрасната им визия с уникални носии, доведе до идеята на организаторите следващата година да включат във фестивала ревю на автентични народни облекла и покана към групата за нови изяви.


Анкета

Каква зима ни очаква?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил