Сряда, 27 Яну 2021
    
Спорт

В „Черноморец“ притеснени от съдийството преди дербито с „Марица“

  18.09.2020 17:33  
В „Черноморец“ притеснени от съдийството преди дербито с „Марица“

Михаил КОЛЕВ

 

В лагера на „Черноморец“ (Бургас) са притеснени относно съдийството за дербито с „Марица“ (Пловдив). Това призна пред вестник „Черноморски фар“ почетният президент на „акулите“ Тома Томов. До момента от ръководството на бургаския тим са недоволни от отсъжданията на арбитрите в техните двубои, като се надяват това да не се повтори и в срещата в събота. Двубоят между двата отбора, които са и преки конкуренти за промоция във Втора лига, е от 17 часа на стадиона в квартал „Кършияка“. Все още не е ясно коя съдийска бригада ще ръководи срещата, като яснота по въпроса ще има днес.

„Разговарях с председателя на ЗС на БФС - Пловдив Димитър Енчев и му обясних, че не е нормално от шест срещи до момента в първенството, на пет от тях арбитри да са ни били съдии от Пловдив. Той обясни това, че при тях имало много съдийски бригади и затова така се получавало при разпределянето. Шеговито го попитах дали и сега на мача с „Марица“ няма да ни сложат пак пловдивски рефери, но той бе категоричен, че такъв вариант няма. Очаква се за дербито да бъде изпратена съдийска група от Ямбол или Сливен, като това ще стане ясно днес. Определено обаче сме притеснени как ще ръководят съдиите мача в събота, имайки предвид как ни се свири досега. Правят си каквото поискат, има някакви настроения срещу нас“, заяви Томов.

Извън съдийските драми обстановката в тима на „акулите“ преди важния мач е страхотна, а настроението сред играчите – отлично, увери почетният президент на тима.

На линия като титуляр се очаква Любомир Божинов, който в предния кръг срещу „Несебър“ поигра 20 минути, завръщайки се след травма по време на лятната подготовка. В отбора се завръща и Мустафа Мустафа, който също лекуваше контузия. На инжекции ще играе Мирослав Радев, който има здравословни проблеми и желанието на треньорите на „Черноморец“ е той да изкара целия мач срещу „Марица“ и в понеделник да се оперира, като след това ще отсъства за около месец.

„Хвърляме се на нож, очакванията са ни да стане здрав мач, в който ние да излезем крайни победители“, добави Тома Томов.

Във временното класиране „Черноморец“ и „Марица“ (Пловдив) са с еднакъв брой точки – 13, заемайки съответно пета и четвърта позиция.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил