Четвъртък, 22 Oct 2020
    
Любопитно

Бургаското семейство Дъбови отгледа новородени полярни вълчета

  18.09.2020 15:16  
Бургаското семейство Дъбови отгледа новородени полярни вълчета

Всички знаят, че Зоопарк Бургас е като една голяма детска градина, защото там постоянно се раждат или излюпват бебета на различни бозайници и птици. Поредните за тази година са двойка полярни вълчета. За съжаление, те загубиха майка си няколко дни след раждането.

И така, обратно на историята за израсналия с вълците Маугли, стопаните на Зоопарк Бургас станаха герои в съвсем друг "филм". Семейство Дъбови успя да отгледа до укрепването им двете бели вълчета. След много безсънни нощи и хранене през два часа с мляко в биберон, днес малките са силни и здрави. В момента Аманда и Марая са на четири месеца и половина и си съжителстват с техния баща. Те са изключително нежни, всеотдайни и дружелюбни. Отвръщат на грижите с много любов и поглед, изпълнен с благодарност и доверие.

Ако искате да ги видите и вие, посетете Зоопарк Бургас в квартал "Черно море". Дотам се стига и с градски транспорт - автобус №6.


Анкета

Каква зима ни очаква?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Красимир и Мария Слабакови – художници:Фазаново е нашата носталгия
  20.10.2020 15:18      

Хлябът ни не е предназначен за препродаване, той е направен за споделяне. Това, което се споделя чрез него не е насъщният, а добротата