Четвъртък, 28 Яну 2021
    
Крими

Надрусаният тираджия носил още пико в портфейла си

  14.09.2020 15:55  
Надрусаният тираджия носил още пико в портфейла си

Георги РУСИНОВ

 

Надрусаният тираджия, който предизвика брутална катастрофа в Айтос е носил още метамфетамин (пико) в портфейла си. Това стана ясно по време на заседанието, в което Окръжен съд – Бургас ще реши дали 50-годишният Кольо Иванов да остане за постоянно в ареста.

Прокурор Георги Чинев обясни, че има обосновано предположение, че именно той е извършител на престъплението, в което е обвинен. Срещу Иванов Прокуратурата повдигна обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост и на средна телесна повреда на повече от едно лице, след употреба на наркотици.

Чинев поясни, че това е тежко по смисъла на закона престъпление и 50-годишният мъж, родом от Средец, но живеещ в Несебър може да се укрие или извърши друго престъпление. Освен това Иванов бил системен нарушител на Закона за движение по пътищата.

Адвокатите Бойко Боев и Пламен Найденов представляваха Иванов в заседанието. Според първия, обвинението е работно и може да претърпи промени, които може да са в полза на клиента му. Поради това той сметна, че срещу Иванов не бива да се взима най-тежката мярка за неотклонение. Нямало експертиза, която доказва наличието на наркотици, нямало и автотехническа, която да посочи дали спирачките са отказали, или ТИР-ът е бил претоварен. Обикновено тези експертизи се бавили по 3-4 месеца.

Защитниците посочиха, че няма и никакви доказателства, че клиентът им ще се укрие или извърши друго престъпление. Живеел на постоянен адрес с приятелката си. Кольо не бил добре финансово затова имал нужда да работи, за да издържа семейството си. Адвокат Найденов каза, че резултатът от дръг теста е по-скоро ориентировъчен, а не окончателен, какъвто ще е този от химическата експертиза.

Иванов не проговори за случилото се в кулоарите на съда, а след това и в залата. Единствено обясни, че поддържа казаното от адвокатите му и добави, че няма да се крие, тъй като има 13-годишна дъщеря, която трябва да издържа.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил