Вторник, 20 Oct 2020
    
Бургас

Бургаска майка иска премахване на маските и изолационните кабини в училище

  12.09.2020 16:53  
Бургаска майка иска премахване на маските и изолационните кабини в училище

Дона МИТЕВА

Таня Русева, чиято дъщеря е ученичка в 7 клас в ОУ“Васил Априлов“ изразява в писмо до ОбС несъгласието си с мерките за К-19 в учебните заведения.

Майката е желае детето й да ходи на училище с маска, шлем или кавото и да било средство, препятстващо свободното дишане. Тя се обявява и срещу дезинфекцирането на детето, а също така и срещу това то да бъде имунизирано, ваксинирана или подложено на каквато и да е интервенция в учебното заведение, без нейно знание и  писмено съгласие.

Като основен мотив за  това жената изтъква, че „липсват официални данни, както и медицинско или клинично потвърждение на твърденията на главния държавен инспектор и специалистите от НОЩ, за безспорната необходимост от носене маски”.

Към това добавя и противоречивата информация по отношение на ефективната защита от носенето на маски, набляга и на клиничните изследвания в областта на вирусологията, според които е безпредметно използването на маски от здрави хора, водещо до боктериални инфекции, безплодие и дори рак.

Майката настоява да се свика извънредно заседание на ОбС, което да обсъди носенето на предпазни средства в учебните заведения да става само по желание или по преценка на родителите, а освен това да се премахнат т.нар. изолационни кабини. Мотивът и за второто е, че те са в противоречие както с Конституцията, така и с Конвенцията за правата на детето и Хартата за правата на човека.


Анкета

Каква зима ни очаква?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Красимир и Мария Слабакови – художници:Фазаново е нашата носталгия
  20.10.2020 15:18      

Хлябът ни не е предназначен за препродаване, той е направен за споделяне. Това, което се споделя чрез него не е насъщният, а добротата