Сряда, 27 Яну 2021
    
Бургас Фарът на 100

Димитър Николов, издател на „Черноморски фар“: Това е празник за четящата общност на Бургас

  11.09.2020 15:30  
Димитър Николов, издател на „Черноморски фар“: Това е празник за четящата общност на Бургас

Георги РУСИНОВ

 

Като празник на четящата общност на Бургас и региона определи 100-годишнината на „Черноморски фар“ издателят на вестника Димитър Николов.

„Поздравявам Бургас за този безспорен успех да има 100-годишен вестник. Предпочитам да се представям като издател, защото изпълнителен директор е много административно. Чест и привилегия е, но преди всичко и отговорност да се наредя до всички издатели, както каза академик Съботинов от генерал Йосифов насам, за да запазим културната памет на Бургас“, каза той.

Николов наблегна на значимостта на регионалните издания.

„Освен едно регионално издание като „Черноморски фар“ няма друг документ, който да проследява как се е развивал региона на Бургас като обществено-политически нагласи, като икономика, като културни потребности на местната общност. Не отдавна „Черноморски фар“ публикува един интересен материал по представителна извадка на „Ройтерс“, в която се твърди, че регионалните медии продължават да се ползват с доверието на потребителите. Пред българските регионални медии огромното предизвикателство е да се адаптират и наложат в дигиталния свят, така както са го правили през годините на хартиен носител. Пандемията със сигурност ускори определени процеси в издаването на периодиката“, добави издателят на „Черноморски фар“.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил