Сряда, 27 Яну 2021
    
Бургас Фарът на 100

Силвия Шатърова, гл. редактор на „Черноморски фар“: Прекрачваме в следващия век достойно

  11.09.2020 14:52  
Силвия Шатърова, гл. редактор на „Черноморски фар“: Прекрачваме в следващия век достойно

Георги РУСИНОВ

 

Главният редактор на вестник „Черноморски фар“ Силвия Шатъорва си пожела по повод 100-годишнината на изданието да прекрачим и в следващия век достойно, пазейки традицията на доброто слово.

„Да, действително „Черноморски фар“ е преживявал войни, кризи. Сигурни сме, че ще преживее и тази криза, която през тази година ни сполетя. Но през всичките тези години вестникът е пазил свободата на словото, създал е един нов вид култура и продължава да я отстоява. Това е културата на четящите и грамотните хора. Така, че подготвили сме доста събития, които са свързани със 100-годишнината“, обясни тя по време на първата ни изложба „100 години пазим традициите на доброто слово“.

„След това ще бъде открита друга изложба с първите страници на вестника през годините. Те са емблематични и показват важни събития. Там също така ще правим лодки и шапки от вестници. В 18:30, в зала „Георги Баев“ на Морското казино ще покажем всички наши картини, които притежаваме. Изложбата се казва „От съкровищницата на Фара“, а това са картини на бургаски художници, които са много ценни“, продължи Шатърова.

Още мероприятия вестникът ще има през годината.

„Бургас ще има улица с името „Черноморски фар“. Ще бъде валидирана и пощенска марка, обявяване на конкурс 100 думи за 100-годишния юбилей на вестника“, поясни главният редактор.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил