Сряда, 27 Яну 2021
    
Спорт

Андрей Рунчев: Оставката ни е акт на отговорност

  07.09.2020 16:04  
Андрей Рунчев: Оставката ни е акт на отговорност

Михаил КОЛЕВ

 

„Подадохме оставка заради катаклизмите, които стават в клуба. Това показва, че управителният съвет не е оправдал очакванията. Напускането ни е акт на отговорност“, обяви пред вестник „Черноморски фар“ Андрей Рунчев, председател на Управителния съвет на футболния „Нефтохимик“ (Бургас).

Както стана ясно, Управителният съвет на „шейховете“ подаде колективна оставка миналата седмица. Те обаче ще останат до 8 октомври, когато ще се проведат извънредните избори за нов Управителен съвет.

Относно появилите се информации, че Павел Бошнаков отново ще дава пари за „Нефтохимик“, Андрей Рунчев заяви, че Бошнаков така или иначе си е акционер в клуба, но на този етап не е казал, че ще подпише договор за спонсорство. По информация на „Черноморски фар“, бизнесменът изчаква да види как ще се развият нещата на 8 октомври и тогава да прецени дали да подпомогне финансово „шейховете“.

Въпреки изключително трудната ситуация в клуба, треньорът Викторио Павлов продължава към днешна дата да е начело на бургазлии. При разговори с ръководството на тима той е заявил, че няма да подава оставка и ще се стреми да си изпълни договора, който е за една година.

„Пределно ясно е, че не е перфектната работна обстановка при нас, но Павлов продължава да води „Нефтохимик“ и няма намерения да си тръгва“, добави Рунчев.

Припомняме, че преди няколко седмици треньорите на „Нафтата“ в ДЮШ обявиха бойкот и спряха да провеждат тренировки с децата, заради забавени заплати, които впоследствие им бяха изплатени.

На фона на случващото се, „Нефтохимик“ гостува на 12 септември (събота) на „Литекс“ в Ловеч в двубой от шестия кръг на Втора лига. Във временното класиране „шейховете“ са на предпоследната 16-ата позиция, с актив от две точки и без победа до момента.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил