Сряда, 27 Яну 2021
    
Бургас Култура

„Изгрев парк фест” събра почитатели за трета година

  04.09.2020 20:14  
„Изгрев парк фест”  събра почитатели за трета година

Дона МИТЕВА

Музика, танци, позитивни емоции и балони поднесe на публиката поднесе  „Изгрев парк фест – мисия лято” на събралите се деца и възрастни в едноименния парк на бургаския квартал. Вокална група „ИзгревЧета”, аеробик денс с Милка, зумба с Цвети, Ади и Петя и аптеки „Афия”, които осигуряват балоните за децата, заедно с дамите от Народно читалище „Изгрев 1909” направиха празника цветен.

В парка  участниците във фотоконкурс "Лято в рамка" открипа своята снимка в едноименна изложба на открито. А официалните гости за кмета и Диана Саватева и общинския съветник Веселин Пренеров получиха за спомен от празника по една фотография.

При откриването на празника Саватева поздрави ентусиазма на организаторите за хубавото събитие. „Тази година събитията на открито са най-разпространените, но вашето е вече традиционно, защото от няколко години вие оживявате с песни и танци и детски смях парка.  Давате тон и на другите читалища в града. Така се получи многоцветна мозайка. А това, което чух от планираната програма планирате да продължите с проявите. За мен е удоволствие да поднеса поздравленията на кмета Димитър Николов  и въпреки трудните обстоятелства при които ни постави изпитанието Ковид 19 да намирате време за срещи и да не забравяме, че колкото и да е трудно можем да се насладим на културата и изкуството”, каза  Саватева. Веселни Пренеров пък призна,  че много харесва това, което се прави в квартал „Изгрев”.

През целия месец август конкурсът рамкира летни спомени. 159 фотографии от Бургас, Ахтопол, Благоевград, Варна, Дряново, Кърджали, Ловеч, Нова Загора, Плевен, Пловдив, Сливен, София, Стара Загора, Тетевен, Шумен и Флорида, САЩ, уловиха емоционални моменти със семейство и приятели, домашни любимци и време сред природата.

Специалните гости в програмата на феста бяха представители от „Селището на пчелите”, които разказаха медени истории за пчелите, и от ПП „Странджа” - с разкази за природата, историята и културата на Странджа.

В Училището за родители „Тийн зона” топ психолог отговаря на въпроси, а от зоомагазини „Чип и Дейл”  дадоха ценни съвети за отглеждане на любимите опашатковци и награди за най-активните любимци в игрите.

Красиво пано се роди от споделеното рисуване, а работилници „Цвят” и „Морски талисмани”  събраха най-много почитатели..

Дамите от пенсионерски клуб „Изгрев” показаха своите умения и направиха плетени ръкоделия на импровизирана седянка.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил