Петък, 29 Яну 2021
    
Бургас

Кметът Николов разпореди огледи на училищните дворове и сградите преди 15 септември

  04.09.2020 17:04  
Кметът Николов разпореди огледи на училищните дворове и сградите преди 15 септември

За обезопасяването на достъпа до учебните заведения ще бъдат освежени пешеходните пътеки и осветлението около тях

 

На прага на новата учебна година, кметът Димитър Николов разпореди на директорите на бургаските училища и детски градини да извършат цялостен оглед на поверените им сгради и прилежащите им дворни пространства.

Мерките включват оглед на всички дървета в дворовете и около тях, и отстраняване на опасни клони, ако има такива, окосяване и обезпаразитяване на тревните площи, обезопасяване на съоръженията на спортните и детските площадки, и почистване на сградите на детските и учебни заведения.

В заповедта на градоначалника във връзка с началото на новата учебна година, се посочва още, че в срок до 11 септември, с цел осигуряване на сигурността, живота и здравето на ученици, учители и родители, трябва да се извърши оглед и на районите около училищата и детските градини, за да се провери състоянието на пешеходните пътеки, пътната маркировка и изправността на уличното осветление.

При констатирани нередности ще бъдат предприети незабавни действия по своевременното им отстраняване, преди началото на новата учебна 2020/2021 година.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил