Вторник, 20 Oct 2020
    
Общество

Заради трафика по празниците: КАТ вади всички екипи и техника на терен

  03.09.2020 16:45  
Заради трафика по празниците: КАТ вади всички екипи и техника на терен

Акцията на "Пътна полиция" ще се проведе в две основни направления

 

Планирана е полицейска операция, която ще се проведе в две основни направления. Първото направление е насочено към обезпечаване на трафика. Това каза инспектор Лъчезар Близнаков от "Пътна полиция" на брифинг за предприетите мерки за безопасност по пътищата във връзка с предстоящите почивни дни, предаде БГНЕС, цитиран от Нова ТВ.

„Очакваме трафикът да е засилен. Планирана е полицейска операция, която ще се проведе в две основни направления. Първото е насочено към обезпечаване на трафика, както на излизане от столицата, така по основните пътни направления, главните пътища, автомагистралите и също така и прибирането към столицата и големите градове", посочи инспектор Борисов.

Той каза, че в тази връзка са предприети мерки, извадени са на терен всичките екипи на "Пътна полиция", които ще бъдат подпомогнати от екипи на Жандармерията и Охранителна полиция.

„В първия етап ще бъде подпомагано движението, от СДВР в столицата са взети мерки за обезпечаване на основните булеварди, регулиране на движението от служителите с цел да не се създават задръствания и други подобни. Екипите на Жандармерията ще се движат успоредно с транспортния поток по главните пътища с цел извеждането на такива агресивни водачи и общо взето опасни водачи за движението“, заяви Лъчезар Близнаков. Той посочи, че все повече сигнали получават и от гражданите при движение по автомагистрали при засичане на такива водачи. „При такива сигнали същите ще се спират при установяване от нашите служители и ще се наказват. Апелът към гражданите е да изпълняват разпорежданията на служителите от телефоните 112 и да подават допълнителна информация към нашите екипи, за да може да си свършим коректно и ние задължения“, призова инспекторът.

Вторият акцент на операцията е насочен към контрола на водачи, управляващи след употреба на алкохол и наркотични вещества. Заради това в самите почивни дни ще бъде засилено полицейското присъствие в района на курортите, населените места и увеселителните заведения.

Главен инспектор Николай Крушарски от ГДНП обобщи, че вчера е приключила последната специализирана полицейска операция, която за отделните областни дирекции имаше различни акценти. В рамките на полицейските действия са проверени 30 475 моторни превозни средства и 36 167 водачи и пътници. В резултат на това са съставени 12156 фиша и 3664 акта за установени административни нарушения. Едни от основните са били неизползване на обезопасителни системи, за които са наказани 1073 водачи и пътници, установени са и 193 неправоспособни водачи.


Анкета

Каква зима ни очаква?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Красимир и Мария Слабакови – художници:Фазаново е нашата носталгия
  20.10.2020 15:18      

Хлябът ни не е предназначен за препродаване, той е направен за споделяне. Това, което се споделя чрез него не е насъщният, а добротата