Вторник, 29 Сеп 2020
    
Сунгурларе

Отменят празника на Сунгурларе заради нови случаи на коронавирус

  01.09.2020 14:20  
Отменят празника на Сунгурларе заради нови случаи на коронавирус

Празникът на община Сунгурларе тази година няма да се проведе, съобщи кметът д-р Георги Кенов. Причината е, че на територията на общината са регистрирани два нови случая на коронавирус. Те са в Дома за пълнолетни лица с деменция в село Славянци. С коронавирус инфекция са готвачка и санитарка. Едната жена е настанена в инфекциозното отделение на УМБАЛ Бургас. В дома са въведени строги правила за безопасност и пълно ограничаване на контактите. Днес РЗИ направи тестове на всички служители и потребители на дома. От страна на Община Сунгурларе днес спешно дезинфекцирахме всички помещения на дома.

"За огромно съжаление искам да уведомя всички граждани, гости на града и обществени личности, че имаме регистрирани 2 положителни проби за COVID -19 в Община Сунгурларе, което ни задължава да отменим официалното честване на празника на града насрочено за 5 септември.

С голямо извинение към всички ангажирани в подготовката на нашия празник и към всички поканени гости, но здравето на общината е приоритет за мен.

Вярвам, че ще проявите разбиране и подкрепа, когато днес трябва да се справяме с тази пандемична обстановка.
Всички празненства на 5 септември се отменят с цел да не се струпват много хора на едно място", заяви д-р Кенов на своя профил в социалната мрежа.


Анкета

Каква зима ни очаква?


Резултати

Мнения

Мнения
Добринка Николова: Меден рудник има всички дадености, за да бъде отделен град
  28.09.2020 16:58      

През тази година най-големият бургаски комплекс „Меден рудник” отбелязва своята с