Сряда, 27 Яну 2021
    
Мнения

Корнелия Нинова: Само машинното гласуване е гаранция за честни избори

  31.08.2020 14:07  
Корнелия Нинова: Само машинното гласуване е гаранция за честни избори

БСП сме парламентарната гаранция за машинно гласуване

 

В основен въпрос на деня се превръща въвеждането на машинното гласуване, заяви Корнелия Нинова пред социалисти от районите „Сердика“, „Средец“, “Илинден“, „Надежда“ и „Оборище“ в столицата.

„Ниското доверието в изборния процес, световния рекорд по невалидни бюлетини, фалшификациите правят решаването му още по-важно“, категорична бе Корнелия Нинова пред пълната зала на Дом на културата „Искър“. Тя припомни, че машинното гласуване е въведено в законодателството, остават няколко детайли и спиране на пречките от страна на управляващите, за да стане реалност. Нинова заяви: „Управляващите саботират процеса“.

Лидерът на БСП подчерта: „Протестите, усилията на цялото общество няма да имат смисъл без гаранции за провеждането на честни избори, които да покажат по демократичен начин предпочитанията на избирателите. Това е начин и да ги върнем в избирателните секции“.

Нинова призова всички, които искат промяна, прозрачност и върховенство на закона да се обединят около единствената реална възможност за провеждане на честен вот, който впоследствие и да е легитимен. Машините са средство това да се случи.

Председателят на БСП апелира към протестиращите във всички градове да издигнат машинното гласуване като едно от основните си искания и посочи: „БСП е институционалната гаранция в парламента за провеждането на честен вот чрез бързото въвеждане на машинния вот преди изборите. Гарантирането на честни избори е единственият път към промяна“.

Пред социалистите от тези няколко района, оказали пълна подкрепа Корнелия Нинова по време на срещата, тя призова още: „Да обединим енергията на протестите с нашата парламентарна вътре в НС и да се борим за това. Нито протестът, нито нашата категоричност ще имат смисъл ако не извоюваме честни избори“.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил