Неделя, 26 Дек 2021
    
Бургас

Просветните началници на съвещание в Бургас

  31.08.2020 10:55  
 Просветните началници на съвещание в Бургас

Дона МИТЕВА

Бургас домакинства национално съвещание на началниците на Регионалните управления на образованието преди началото на учебната година.

"Препоръчително е за учителите, които преподават на различни класове, да носят маски или шлемове", докато са в училище. Това каза Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев потвърди в Бургас, че е препоръчително за учителите, които преподават на различни класове да носят маски и шлемове. Препоръката за носене на маски или шлемове не важи за началните учители, тъй като те работят само с по един клас.  За провеждането на занятията е избран моделът на невзаимодействие между паралелките, подобен на този в редица други държави.

Министърът на образованието обърна внимание и на това, че проблем за предстоящото провеждане на занятията остават т.нар. "критични зони" - коридори, тоалетни, училищен стол, учителски стаи.

Преди дни образователното министерство излезе с набор от препоръчителни мерки, които всяко училище трябва да използва оптимално за безопасното провеждане на занятия.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Рунд пореден за парламент, кой ще донесе промяната
  27.09.2021 09:18      

Силвия ШАТЪРОВА Рунд пореден за парламент на 14 ноември, уморен ли е народът от избори, п