Сряда, 27 Яну 2021
    
Средец

Майки от Средец организираха дарителска акция в помощ на семейството, пострадало при пожар

  27.08.2020 18:19  
Майки от Средец организираха дарителска акция в помощ на семейството, пострадало при пожар

Михаил КОЛЕВ

 

Тежък удар понесе младото семейство Петко и Даниела от Средец. Домът им на улица „Дружба 9“ изгоря при пожар на 23 август вечерта и вследствие на огнената стихия двамата, заедно с тяхното малко дете, останаха без покрив. След разпространението на новината множество хора отвориха сърцата си и решиха да помогнат на пострадалите кой с каквото може.

Дарители от Бургас, Средец и региона осигуриха материали и дрехи, а представители на местната власт в странджанския град осигуриха финансови средства. 11 общински съветници от ГЕРБ, Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ и НФСБ дариха по 50 лева (общо 550 лева). Освен това те гласуваха и да подпомогнат с още 500 лева семейството.

„Искам да изразя своята съпричастност към потърпевшите и да пожелая бързо възстановяване на жената, която бе приета в болница. Ще направим всичко възможно домът да бъде възстановен възможно най-бързо, тъй като предстоят зимни месеци и е важно семейството да се завърне в собствения си дом“, каза кметът инж. Иван Жабов.

Общината е намерила работници и техника, която днес да почисти изгорелите части по къщата, както и дърводелци, които отново да изградят покрива. От Бургас пък спомоществователи са докарали легла.

Местни майки от Средец се заеха с дарителски акции, като за целта дамите поставиха кутии, в които да бъдат събирани средства за Петко и Даниела. Кутиите са разположени на седем места из града: магазините „Евтинийко”, „Хера 71” (2 кутии), "Надежда", "Мария Велчева", "Дружба", „Палови комерс", както и железария „Марми“. Събраните пари ще бъдат преброявани от комисия в състав, с протокол за благотворителна кампания и предадени на потърпевшия мъж Петко Гангаров.

"След такава трагедия първо се запитахме „Как да помогнем?“. Най-удачно ни се стори да поставим кутии за дарения и да апелираме в социалните мрежи, след като направихме фейсбук страница „Майки-Средец“. Познавам лично Петко и Даниела. До колкото знам Даниела все още е в болница и състоянието и е подобрено, а Петко и малката Жаки се намират в Приморско при сестра му. Не знаем колко пари ще са им нужни за възстановяването на дома им, но сме в готовност да помогнем с това, което е по силите ни", заяви пред вестник "Черноморски фар" Теодора Чапразлиева, организатор на дарителската акция и администратор на групата "Майки -  Средец". 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил