Сряда, 03 Фев 2021
    
Бургас

За предизвикателствата на Европа говориха и питаха бургазлии

  19.08.2020 17:39  
За предизвикателствата на Европа говориха и питаха бургазлии

Дона МИТЕВА

ЕИЦ „Европа Директно“ Бургас проведе информационен ден на открито за гражданите и гостите на Бургас. Целта бе  да  запознае широката гражданска общественост със състоянието на Европейския съюз към момента и с перспективите за неговото развитие.  Информационния щанд на Центъра  бе разположен на едно от знаковите  места за Бургас –площад „Тройката“. 

Посетилите го Бургас имаха възможност да задават своите въпроси на екипа на Центъра по всички теми, свързани с функционирането на ЕС и реализирането на неговите политики.

На фона на световната криза, породена от пандемията  голяма част от въпросите на посетителите бяха  свързани с предстоящите инициативи на ниво Европейски съюз, които ще отговорят на все по-задълбочаващите се проблеми с безработицата, ограниченията на свободното предвижване на хората и стабилността на здравната система.

Екипът на Центъра даде редица отговори на въпроси свързани и с приемането на България във валутно – курсовия механизъм ERM II , наричан още „Чакалнята за еврото“. А също така и за политиките на ЕК относно възстановяването на европейската икономика и в частност инициативите за МСП в България, възможностите за финансиране по оперативните програми в новия програмен период, разпределението на средствата получени от ЕС за страната ни, след приемането на дългогодишната финансова рамка и много други.

Много от хората се интересуваха от намиране на работа в страните членки , продължаване на образованието по програмата ЕРАЗЪМ +, както и от правата , които имат като европейски граждани.

Голям интерес предизвикаха и информационните материали, предоставени от Центъра.

Беше дадена информация и за  дейността на „Информационен център Европа Директно“ —  Бургас, за неговият офис, за услугите, които предлага  и начините по които може да бъде установен контакт.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Ники Илиев - актьор, режисьор:Отдавна не съм играл в театъра
  04.11.2020 16:25      

Ники Илиев е роден на 10 октомври 1981 година в София. Зодия „Везни”. Син